2010. október 18., hétfő

A vas szerepe szervezetünkben


A vas emberi (és más állati) szervezetben betöltött élettani hatása felbecsülhetetlen értékű. Mely táplálékaink tartalmazzák legnagyobb mennyiségben ezt a mikroelemet?

Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.


A felnőtt szervezet átlagosan 4-5 gramm vasat tartalmaz, melynek túlnyomó része fehérjeszerkezetekhez kötődik, leginkább a haemoglobin és a myoglobin szerkezetének képezi szorosan integráns részét. A haemoglobin a vérben, a vörösvértestekben található óriásmolekula, amely az oxigén és a szén-dioxid szállítás túlnyomó részét végzi.

A vér színe végső soron a vas oxidációs állapotától függ, amely a vér oxigéntelítettségének következménye. Az oxigéndús vér világospiros, míg az oxigénben szegény, ugyanakkor szén-dioxidban gazdag vér színe ennél jóval sötétebb árnyalatú. A myoglobin az izomsejtekben található, és a sejtek anyagcseréjében vesz részt. Emellett a csontokban és a májban található még jelentős mennyiségű vas.

A vas esszenciális mikroelem, vagyis szervezetünk nem képes annak előállítására. Ezért a vasat a táplálkozással, kívülről kell pótolnunk. Mivel a vas felszívódása és biohasznosulása rendkívül rossz, a vérbe csak a táplálékban található vasmennyiség töredéke kerül be, hogy aztán eljusson azokra a helyekre, ahol szükség van rá.

HumiFerr kapszula

A vashiány kezelése és a nehézfémek eltávolítása

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a HUMIFERR kapszulában levő vas (melyet természetes forrásból, elsősorban jó minőségű tőzegből állítanak elő) sokkal hatékonyabban szívódik fel, mint az egyéb vasvegyületek, és különösen alkalmas a vashiányos anémia kezelésére.

A vizsgálatok bebizonyították, hogy súlyos vashiányos esetekben is a készítmény két hónapos alkalmazását követően normalizálódott a szervezet vasellátása.
Számos laboratóriumi kísérlet, valamint klinikai vizsgálat igazolja a huminsavak alkalmasak a szervezetünkben felhalmozódott nehézfémek (pl. ólom, kadmium) eltávolítására, az ebből származó mérgezések semlegesítésére.


- anémia, súlyos vashiány esetén, kismamák kezelésére (SOTE klinikai vizsgálatok alapján)

- felhalmozódott nehézfém és radioaktív anyagok eltávolítására
- vírusfertőzések kivédésére


HASZNÁLATI UTASÍTÁS:

Ajánlott napi adagolás: 2×1 kapszula a reggeli és esti étkezések előtt bő folyadékkal bevéve.

EGYÉB INFORMÁCIÓK:


A napi adag (2×1 kapszula) tartalmaz:
Megnevezés Mennyiség xRDA %
Vas (Fe) 20,0 mg 142,9
Réz (Cu) 1.000,0 mcg 100
Folsav 200,0 mcg 100
Huminsav 100,0 mg n.m.


Figyelem: a készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
A javasolt napi adagot ne lépjük túl!

Üdvözlettel:
Gállfy Imre

E-Mail: gimi19520817@gmail.com
SKYPE: gallfyimre

FACEBOOK: http://www.facebook.com/home.php?

"A sikert nem hajszolhatod, a sikert csak vonzhatod." / Jim Rohn /

Honlap: www.szivmutet.5mp.eu
Blog: http://szivmutet.blogspot.com
Bejegyezte: Gállfy Imre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése