2010. október 23., szombat
C-vitamin
C-vitamin (aszkorbinsav):
Vízben oldódó vitamin. A C-vitamin szervezetünk oxigén- és hidrogén transzportőre.
Képes megkötni és hatástalanítani az agresszív, oxigéntartalmú szabad gyököket. E tulajdonsága teszi alkalmassá az aszkorbinsavat a rák, az érelmeszesedés és a szívinfarktus megelőzésére. Elősegíti a vas felszívódását és biológiai hasznosítását. Stimulálja szervezetünkben a fehérvérsejtek működését, serkenti a védelmi reakciókat és segíti az antitestek képződését. Fontos szerepet játszik a stressz hatásainak leküzdésében. Tartós stressz hatására a szervezet C-vitamin készlete gyorsan felhasználódik. Támogatja a májban zajló méregtelenítési folyamatokat, például gyógyszerek fogyasztása után. Meggátolja, hogy a gyomorban rákkeltő nitrózaminok képződjenek élelmiszerek nitráttartalmából. A C-vitamin hatása a sebek gyógyulásában a legszembetűnőbb.
A C-vitamin jellegzetes hiánybetegsége látszólag ártalmatlan tünetekkel kezdődik, fáradékonyság, ingerlékenység, aluszékonyság, ízületi és végtagfájdalmak, fizikai teljesítőképesség csökkenése. A betegség előrehaladtával csont- és ízületi elváltozások jelentkeznek, a gyógyulófélben lévő sebek újból felszakadnak, fogak kihullnak, fokozódik a fertőzésekre való hajlam.
A C-vitamint szervezetünk csak kis mennyiségben képes tárolni, folyamatos pótlására van szükség. A felesleg a vesében kiválasztódik és a vizelettel kiürül.
A legfontosabb C-vitamin források a friss zöldségfélék, gyümölcsök és a belőlük préselt levek. Főleg a déli gyümölcsök és bogyós termések. Az első helyen a feketeribiszke vezeti.
Fontos C-vitamin forrás még a kivi, az eper, a málna, a ribiszke, mangó és a papaja. A zöldségfélék közül a paprika, a brokkoli, a kelbimbó és a karfiol a leggazdagabbak. A burgonya, a póréhagyma és a paradicsom is a C-vitamin források közé sorolható.
/Forrás:az internet/
LCVitamin cseppek
Egyedülálló természetes folyékony C-vitamin
A C-vitamin a szervezet számára nélkülözhetetlen. Jótékonyan hat immunrendszerünkre, melynek kiemelt jelentősége van influenza és más járványok esetén a megelőzésbenés a betegségek lefolyásának lerövidítésében.
A ma termesztett zöldség- és gyümölcsfélék ásványianyag- és vitamintartalma 8-10%-a annak az értéknek, amit 50-60 évvel ezelőtt mértek.
Ez annyit jelent számokban, hogy amíg nagyszüleinknek elég volt két-három darab alma vagy barack a napi vitaminszükséglet beviteléhez, addig manapság több kilogramm mennyiséget kellene elfogyasztani.
Ebből adódik az, hogy plusz vitaminbevitel vált szükségessé.
15 csepp folyékony C-vitamin 500 mg szerves C-vitamint tartalmaz, mely beépülése, hasznosulása több, mint 90 %-os, ellentétben a szintetikus C-vitaminnal, melynek beépülése csak 1,7 %-os.
A vitamin már 28 C fokon már elkezd felszivodni!
- a szervezet immunrendszerének hatásos erősítője
- különös jelentősége van influenza és más járványok esetén a megelőzésben és a betegség megrövidítésében
HASZNÁLATI UTASÍTÁS:
Ajánlott adagolás: gyermekeknek napi 1×8 csepp, felnőtteknek 1×15 csepp, 2dl hideg, szénsavmentes folyadékban!
EGYÉB INFORMÁCIÓK:
A napi adag (8 illetve 15 csepp) tartalmaz:
C-vitamin 266,4 mg
499,5 mg
532,8
624,4
Csipkebogyó-kivonat
213,3 mg
400,0 mg
n.m.
n.m.
Feketeáfonya-kivonat
213,3 mg
400,0 mg
n.m.
n.m.
FIGYELEM: 4 éves kor alatt nem javasoljuk az alkalmazását, a készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
A javasolt napi adagot ne lépjük túl!
Üdvözlettel:
Gállfy Imre
E-Mail: gimi19520817@gmail.com
SKYPE: gallfyimre
FACEBOOK: http://www.facebook.com/home.php?
"A sikert nem hajszolhatod, a sikert csak vonzhatod." / Jim Rohn /
Honlap: www.szivmutet.5mp.eu
Blog: http://szivmutet.blogspot.com
Bejegyezte: Gállfy Imre
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése